Cum sa te faci placut de toti oamenii – trucuri psihologiceCu totii ne dorim sa fim placuti si apreciati de oamenii cu care ajungem sa interactionam. Oamenii de stiinta si psihologii sustin ca exista o serie de motive clare pentru care anumite persoane sunt considerate mai placute decat altele.
Si totusi, ce ar trebui sa facem sau sa spunem pentru a face o impresie buna celor din jurul nostru, cum putem stabili o legatura rapida cu oricine, cum ar trebui sa initiem si sa mentinem o conversatie de calitate? Poate gasi stiinta sau psihologia raspunsuri la intrebarile care stau pe buzele tuturor?

Conform The Independent, o echipa de psihologi a reusit sa intocmeasca o lista cu factorii care pot conduce la o personalitate placuta. O lista utila, care te poate ajuta sa relationezi mai usor si intr-un mod mai relaxat cu oamenii din jurul tau.

1. Copiaza persoana cu care interactionezi
In momentul in care porti o conversatie cu cineva, cauta sa imiti acea persoana, pornind de la body language, gesturi, posturi si expresia fetei. Trucul consta in oglindirea comportamentului persoanei de langa tine.

2. Petrece mai mult timp pe langa persoanele cu care vrei sa te imprietenesti
Ideea este simpla si, in mod cert, functioneaza: cu cat stai mai mult in preajma cuiva, cu atat aceasta devine mai familiara cu prezenta si cu felul tau de a fi.

3. Complimenteaza-i calitatile
Este bine de retinut, ca la nivel subconstient, oamenii asociaza complimentele cu caracterul celui care le ofera. Asadar, daca descrii pe cineva ca fiind inteligent, sincer si sufletist, aceste trasaturi vor fi asociate si personalitatii tale. Nu uita ca si opusul este la fel de valabil. Daca ii vei insulta in mod constant pe cei din preajma ta, acestia vor tinde sa asocieze caracteristicile negative cu modul tau de a fi.

4. Emana emotii pozitive
Oamenii sunt extrem de influentati de emotiile si starile celor cu care interactioneaza. De aceea, daca vrei ca cei din preajma ta sa te placa si sa se simta relaxati in preajma ta, emana emotii pozitive.

5. Fii prietenos
O atitudine deschisa, calda si competenta va atrage, iar oamenii iti vor acorda incredere, apreciere si respect.

6. Arata-le ca si tu ai defecte
Vei fi mai placut daca persoanele din preajma ta vor vedea ca si tu gresesti. Insa este o mica subtilitate la mijloc, este important ca inainte de asta sa le dovedesti ca esti o persoana capabila, competenta. Atata timp cat le arati ca mai gresesti, nu te vor considera un pericol, asadar vei deveni in ochii lor o persoana mai accesibila si pe alocuri vulnerabila.

7. Insista asupra preferintelor comune
Identifica care sunt gusturile pe care le ai in comun cu persoanele din jurul tau si cauta sa accentuezi din plin aceste aspecte.

8. Atinge-i ocazional pe cei cu care interactionezi
Comunicarea familiara, alaturi de atingeri discrete pe brat, umar sau spate vor relaxa persoana cu care interactionezi.

9. Zambeste
Nu sunt multe de spus la acest punct, cu totii cunoastem puterea unui zambet. O atitudine optimista si un zambet pe masura vor influenta pozitiv pe cei din jurul nostru.

10. Ofera-le confirmarea pe care o cauta
Dorinta cea mai mare a oamenilor este de a fi perceputi in modul in care isi doresc sau se vad ei pe sine. Ofera interlocutorului confirmarea mult dorita!

11. Impartaseste-le un secret
Un truc eficace, care are darul de a apropia oamenii, inspirand incredere in persoana respectiva.

12. Dovedeste ca poti tine un secret
Arata si demonstreaza interlocutorului ca poti tine un secret. Reprezinta o dovada maxima de incredere si metoda prin care vei fi foarte aproape de a castiga un nou prieten.

13. Fa-i pe cei din jur sa rada
Umorul si/sau rasul reprezinta cea mai simpla modalitate prin care vei putea fi privit din exterior drept o persoana prietenoasa, abordabila si placuta.

14. Fii un bun ascultator
Asculta-i cu atentie pe cei cu care interactionezi si vei crea o legatura mai solida cu persoanele in cauza. Isi vor aminti cu placere si apreciere de momentele in care i-ai ascultat cu rabdare.

Lasa un comentariu