Cum recunosti semnele infidelitatii in relatiiInfidelitatea a ajuns sa fie o problema cu care tot mai multe cupluri se confrunta in zilele noastre. Specialistii si terapeutii in relatii de cuplu considera ca aceste porniri si implusuri naturale tind sa devina tot mai frecvente. Insa, totodata, sunt de parere ca infidelitatea poate fi usor de identificat si ca exista o serie de semne prevestitoare, pe care o persoana cu un simt de observatie bine dezvoltat le poate cu usurinta deconspira.

1. Infidelitatea accidentala

Cei care au ales acest tip de infidelitate reusesc de cele mai multe ori sa se autoconvinga ca situatia in care se afla este foarte dificila si ca nu au avut de ales. Se vor scuza in fata celorlalti ca nu au vrut sa isi raneasca partenerul, ca lucrurile s-au schimbat in timp si nu sunt siguri ca isi mai iubesc la fel de mult partenerul.

Infidelitatea accidentala, se strecoara “pe nevazute” in relatia de cuplu. Este posibil ca partenerul de cuplu sa inceapa sa vorbeasca tot mai des despre o persoana nou venita la locul de munca sau din orice alt loc pe care il frecventeaza des. De cele mai multe ori, nu vei banui ca ceva este neregula pana cand incepi sa realizezi ca in ultima vreme insista foarte mult pe acest subiect.

Un alt semn frecvent intalnit, este acela ca “brusc” partenerul este din ce in ce mai ocupat la munca si face ore suplimentare, trebuie sa participe la team building-uri si/sau la alte evenimente.

Alte semne frecvent intalnite includ un interes exagerat fata de aspectul fizic, lipsa sexului si a gesturilor afectuoase, faptul ca intarzie din ce in ce mai des, nu mai mancati impreuna etc. In cazul in care aveti copii, este posibil sa se simta vinovat si sa incerce sa petreaca mai mult timp in compania acestora.

2. Infidelitatea din intamplare

In cazul infidelitatii din intamplare, partenerul poate avea o relatie pasagera in timpul unei iesiri din oras in compania prietenilor, a unei calatorii de afaceri sau a unui team building.

Se va manifesta prin stari contradictorii ale partenerului, prin lipsa afectiunii si evitarea oricaror discutii. Cand se vor simti vinovati te vor surpinde cu cadouri sau alte surprize, iar in alte dati vor deveni tot mai obositi si letargici.

3. Infidelitatea repetitiva

Asa cum se poate deduce si din denumire, in cazul infidelitatii repetitive partenerul va continua sa fie infidel.

Deobicei este vorba de genul de persoana narcisista si obsedata de putere, cu un comportament “alunecos” si duplicitar. Vor avea raspuns la orice si vor stii sa se apere in fata oricarei acuzatii. Mai mult de atat, vor cauta sa intoarca asupra partenerului aceste acuze. Terapeutii in relatii de cuplu considera a fi cel mai dificil de indentificat acest tip de infidelitate, data fiind experienta acestora in a-si manipula partenerul de viata.

Lasa un comentariu