Copii nascuti fara creier 

Copilul nascut fara creier
Doctori interesati in cazul unui copil care a trait 3.75 ani.

Berlin. 13 septembrie – Presa medicala germana inregistreaza cazul remarcabil al unui copil care a trait fara urma de creierul mare aproape 4 ani. Neurologii explica faptul ca acest caz demostreaza dependenta absoluta a fiintei umane de creierul mare sau mic, si arata ca omul nu poate desfasura procesele normale necesare existentei fara acesta. Pestele sau broasca fara creier mare are mai multe sanse decat copilul in cauza.

Acest copil nu prezenta nici o urma a acestei parti vitale a creierului astfel incat sistemul lui nervos era absolut similar cu cel al unui peste, desi acesta din urma este capabil sa realizeze toate functiile vitale necesare nutritiei sau auto-apararii.

Cazul acestui copil este in special notabil datorita duratei lungi de viata. In alte cazuri viata fara creier ar fi durat doar cateva zile iar in acest caz miscarile copilului nu difereau cu nimic de cele ale unui copil normal.

In cazul aflat in discutie, copilul a trait 3,75 ani, permitand numeroase si detaliate observatii asupra starii lui. Copilul a ramas intr-o stare de somn continuu. Bratele lui erau flexate si rigide. Era incapabil sa se intoarca sau sa tina ceva in mana. Incepand cu al doilea an, copilul a plans in continuu, desi acesta putea fi oprit instantaneu aplicand o presiune, in special in zona capului. A fost imposibil sa se observe orice actiune fizica, sa i se trezeasca orice simturi, sau ca acesta sa fie invatat ceva.

Publicat in New York Times, 14 Septembrie, 1913.

Alt caz socant:
Un copil din Statele Unite, nascut fara creier, a implinit un an desi afectiunea genetica ucide, de obicei, in doar cateva zile. Parintii baiatului spun ca este un adevarat miracol. Cu toate acestea, nu reusesc sa isi stapaneasca lacrimile fiind constienti ca, in curand, vor fi nevoiti sa isi ia ramas bun de la el.

Cu un an in urma, nasterea lui Nicholas le-a adus parintilor mai multa tristete decat bucurie. Baiatul a venit pe lume cu o afectiune genetica foarte rara. Copilul nu aude, nu vorbeste, nu poate fi alaptat. Cazul lui Nicholas este insa un miracol. De obicei, copiii cu astfel de afectiuni nu traiesc mai mult de cateva zile. El a supravietuit un an, si asta fara ajutorul medicilor si fara sa fie conectat la vreun aparat.

Sursa: news20.ro

 

Lasa un comentariu