Continua-ti viata dupa infidelitateDupa ce o relatie s-a confruntat cu o marturisire a unei aventuri, apar probleme pe toate planurile. Este foarte greu pentru un cuplu sa faca fata avalansei de emotii puternice de cele mai multe ori contrare, sa faca fata imaginii pe care o au in societate sau in grupul de prieteni, sa faca fata schimbarilor de natura personala sau chiar schimbarilor de perspectiva in general.

In cartea „Fata in fata cu infidelitatea” (Julia Cole & Relate) scrie: „Acceptati ca aveti nevoie sa deplangeti relatia pe care aventura a schimbat-o pentru totdeauna. Unele cupluri evita sa infrunte aceasta situatie, deoarece doresc sa prezinte lumii o fata care sa arate ca „nu s-a intamplat nimic”. Daca relatia s-a terminat, nu veti dori sa va confruntati cu tristetea pe care o resimtiti, pentru ca sunteti furiosi pe cele intamplate si doriti sa le spuneti prietenilor ca sunteti bucurosi ca relatia s-a terminat si ca ati scapat de un partener care v-a ranit.”

Pentru a avea un sprijin in confruntarea cu mahnirea pe care o simtiti, o optiune eficienta ar fi tinerea unui jurnal pe care sa il actualizati ori de cate ori este necesar. Este important ca acesta sa fie tinut intr-un loc secret pentru a nu exista suspiciunea ca cineva il poate citi si pentru a va ajuta sa va exprimati gandurile intr-un mod cat mai liber cu putinta. Alternativa la un jurnal scris este o inregistrare audio pe care o puteti face cu ajutorul unui reportofon.

In afara de a scrie sau a inregistra, este important sa gasiti o persoana de incredere cu care sa discutati. Astfel puteti sa obtineti un feed-back din partea altcuiva, preferabil din partea cuiva care nu este de partea nimanui pentru a putea sa fie impartial si obiectiv. Intotdeauna o perspectiva noua poate sa fie ajutatoare.

Intr-o astfel de situatie este bine sa fiti intelegatori cu dumneavoastra. Este foarte greu ca cineva sa faca fata usor unei astfel de probleme. De aceea nu va comportati ca si cum nimic nu s-ar fi intamplat. Acordati-va intelegere o perioada de timp si spuneti celor din jur ca exista o suferinta. Rutina zilnica va poate ajuta la inceput: mersul la serviciu, cumpararea unui ziar de la acelasi stand in fiecare dimineata, mersul pe bicicleta timp de o jumatate de ora, etc. In general sportul ajuta foarte mult pentru ca furia este eliberata. De asemenea daca va vine sa plangeti, lasati frau liber lacrimilor sau urmariti un film trist care sa va ajute sa va descarcati emotional.

In cazul persoanelor care au inselat, este normal sa va simtiti deprimat sau trist pentru ca ati pus punct relatiei cu amantul/amanta. Este o pierdere pe care cu siguranta ca nu o puteti discuta cu oricine, dar este in regula sa o simtiti. Pentru a va ajuta sa treceti peste acest lucru, o consiliere este binevenita pentru ca exista o relatie de confidentialitate si pentru ca un consilier este o persoana neutra care nu va judeca nici actiunile, nici sentimentele.

Un alt lucru care poate sa ajute in cazul unei aventuri este impartasirea sentimentelor fata de partenerul de viata. Uneori este dificil de facut acest lucru, mai ales din cauza neincrederii sau a fricii, dar aceasta poate sa ajute foarte mult cuplul sa mearga mai departe: „Daca incercati sa faceti fata consecintelor unei aventuri, de obicei doriti sa treceti singur prin aceasta incercare. Acest lucru se intampla partial pentru ca nu sunteti inca siguri ca mai puteti avea incredere in partener dupa ce v-a tradat, dar in parte si pentru ca impartasirea sentimentelor dumneavoastra pare sa va faca vulnerabil fata de o noua rana”.

Discutia cu partenerul va da sansa de a-l face sa inteleaga prin ce treceti si cum va poate fi de folos.

 

Lasa un comentariu