Construirea increderii in celalaltIncrederea intr-o casnicie este un fundament pentru o relatie frumoasa. Iubirea este adesea aratata prin gesturi de incredere. Nici o relatie nu poate fi completa si implinita daca partenerii nu au incredere unul in celalalt. Chiar daca exista pasiune si prietenie in acea relatie, totul poate fi pierdut cand exista indoiala faptului ca ceea ce se planuieste, propune in interiorul relatiei, poate fi o iluzie sau ceva de neluat in seama.

Increderea poate fi castigata numai daca exista si dovezi ale iubiriiĀ  nu doarĀ  cuvinte spuse la intamplare. De cele mai multe ori sotul promite sotiei anumite lucruri ca sa o faca sa se simta bine. Recurge la astfel de promisiuni si in momentele in care s-au certat. Atunci sotul ii marturiseste sotiei ca se va schimba si ca va repara greseala facuta. Doar ca, adesea, sotul nu tine cont de promisiunile facute. Se ajunge la conflict din nou si atunci ii va promite din nou ca se va schimba si ii va spune cuvinte frumoase care o ajuta in acel moment, dar nu pentru mult timp.

Acesta este modul in care se pierde increderea in partener. In momentul in care nu se pune in practica promisiunea verbala, atunci scade gradul de respect si de incredere care se poate acorda cuiva. Chiar daca cei doi se iubesc, astfel de probleme duc la ruperea relatiei, pentru ca oricat de bine intentionat este cineva, daca nu ai incredere ca va face ceea ce spune ca face, nu e un om pe care sa te poti baza.

De aici se ajunge la indoiala ca va duce la bun sfarsit proiectele din familie sau ca va lua decizii care sa ajute familia si nu propriul interes, etc.

Si femeile si barbatii trebuie sa fie sinceri in relatie si sa impartaseasca ceea ce simt ca lipseste in relatie. Daca ajung la un compromis, atunci este bine ca eforturile sa fie depuse spre a-l indeplini. Altfel, nivelul de apropiere se va diminua si nimic nu va mai putea fi luat in calcul, iar intimitatea va scadea o data cu acest lucru.

 

Cum scade nivelul de intimitate? In momentul in care sotul sau sotia nu se va tine de cuvant, totul va fi privit cu neincredere; orice promisiune va fi pusa sub semnul intrebarii, orice gand va fi cercetat inainte de a fi crezut, etc. In timp, acestea duc la a nu mai putea fi impartasite durerile, suferintele sau bucuriile cu partenerul de viata, ci cu prietenii, familia de origine sau colegii de serviciu.

Pentru o femeie este foarte important timpul pe care i-l acorda sotul. Este important ca ea sa se simta pe primul plan, in fata parintilor lui sau a prietenilor, dar mai ales in fata indatoririlor de serviciu. De aceea, daca un sot ii promite sotiei ca o va duce la o intalnire romantica si sacrifica acele momente de atentie acordata ei, pentru a se duce la o conferinta de ultim moment, atunci sotia se va simti respinsa si neimportanta.

Daca acest lucru se intampla des, atunci va exista o suferinta. De obicei se ajunge la o cearta in care sotia ii explica sotului ce anume o deranjeaza. Cand face acest lucru, cel mai important este ca barbatul sa faca promisiuni pe care sa le poata indeplini, pentru ca orice femeie are nevoie sa vada actiuni, lucruri practice, fapte din partea lui. Acesta este un mod de a-i castiga sau recastiga increderea unei femei.

 

Increderea se poate pierde si se poate recastiga cu efort sustinut si cu multa rabdare din partea celui care a gresit. Daca exista iubire si apreciere, atunci respectul si increderea isi vor ocupa locul cuvenit.

Adaptare dupa Cum sa-ti intelegi sotia la bine si la rau – Gary Smalley

Lasa un comentariu