Ce spun barbatii femeilor?mycloset.ro

Ce spun foarte des barbatii femeilor: “Esti mofturoasa!”

Si barbatii si femeile trebuie sa se ajute reciproc si sa isi impartaseasca nevoile unul altuia. De asemenea, este bine sa isi reaminteasca permanent ce anume au uitat si sa incerce sa duca la indeplinire ceea ce pot.

Foarte multi soti se plang ca „sotiile critica, se plang, sunt mofturoase, rareori fac complimente sau isi exprima aprecierea, sunt greu de satisfacut, si, de fapt, se poarta mai frumos cu un strain care suna la usa la ora trei dimineata decat cu ei. Nu este vorba despre barbatii care isi urasc sotiile si care au divortat, dimpotriva, e vorba despre cei care isi iubesc sotiile si care incearca sa faca orice pentru a le satisface. Totusi, acestia se simt neajutorati si singuri.

Asa scria in cartea „Cum sa-ti ingrijesti sotul”, Dr. Laura Schlessinger.

Este vorba despre modul in care o femeie isi exprima nemultumirea in legatura cu lucrurile pe care le vede diferit fata de sotul ei. Exista o diferenta de exprimare intre un barbat si o femeie si este nevoie din partea amandurora de intelegere si de dorinta de a descoperi nevoile de comunicare ale celuilalt.

In aceeasi carte, Dr. Laura povestea cazul unui barbat de treizeci si opt de ani care spunea: ”O nevasta se poate plange de sotul ei, dar ar trebui sa enunte problema respectiva fara tipete, agitatie, certuri, acuzatii, sau lamentatii.”

El considera ca ar putea sa spuna ceea ce crede, sa discute posibilitatea unei solutii, si apoi sa treaca mai departe. De fapt, ceea ce barbatul nu putea sa inteleaga era forma de manifestare a sotiei. El nu intelegea ca pentru ea partea emotionala era foarte importanta si ca asa isi putea ea exprima nemultumirea.

De asemenea, nici femeia in cauza nu putea sa inteleaga ca barbatii au nevoie de lucruri practice, pragmatice si ca, pentru el o discutie de acest tip putea sa fie argumentata calm si sa fie bazata pe gasirea de solutii. De fapt amandoi incercau sa treaca peste probleme, dar nu intelegeau modul diferit de comunicare si nu acceptau ca fiecare are partea lui de indeplinit in familie.

Este dat un alt exemplu al unui barbat care are un masterat in stiinte si este tot timpul laudat pentru deciziile pe care le ia pe plan profesional. El spune : ”Mereu am fost laudat pentru performantele mele. Acasa nu fac nimic bine! Uneori, ma gandesc cateva minute la o sarcina obisnuita, incercand sa decid ce trebuie sa fac. Dupa ce am cantarit toate argumentele pro si contra, iau o decizie si trec la actiune. Aproape fara exceptie, mi se spune << De ce ai facut asta? Acum nu mai pot… sau Cine a pus …aici? Ori mai pe sleau: E o tampenie!>> De multe ori sotia alege solutia cea mai putin justificata, respingand-o pe a mea. Nu vrea nici un fel de explicatie, iar daca ii atrag atentia ca tocmai m-a facut tampit, cel mai probabil urmeaza o cearta, nicidecum scuze. Toate astea te macina!

Foarte important este ca femeile critica foarte mult barbatii si nu vad alte metode de a exprima problemele pe care le au in relatie sau cu modul in care ei actioneaza. Daca ele ar spune foarte clar ce anume isi doresc si ce anume le place, ar putea sa obtina mult mai multe lucruri de la barbatii care sunt alaturi de ele. Aprecierea eforturilor lor duce intotdeauna la un rezultat pozitiv.elefant.ro

 

Dr. Laura a dat drept exemplu doua scenarii posibile pentru ducerea gunoiului:

  1. O femeie care tipa la sotul ei ca sa duca gunoiul din cinci in cinci minute si il cearta pentru ca nu a facut-o, apoi isi aminteste tot ceea ce nu a facut in ultimii zece ani si il mai cearta putin si, dupa ce a aruncat gunoiul ii spune ca era si timpul, apoi se duce in camera ei si se culca suparata cu spatele la el.
  2. O femeie care il anunta ca gunoiul este pregatit la usa, il roaga sa-l duca afara si nu ii mai reaminteste ca el trebuie dus. Daca il va duce, il va saruta si ii va multumi pentru ceea ce a facut pentru ea si ii spune ca i-ar fi fost greu sa il duca ea.

 

Desigur ca scenariul numarul doi are mai mari sanse de reusita. In urma acestui scenariu pus in aplicare ar putea exista doua persoane fericite si multumite. Amandoi ar obtine ceea ce au nevoie. Ea ar obtine ajutorul lui, iar el aprecierea.

 

astratex.ro

Lasa un comentariu