Ce nu stiu barbatii despre femei?Allan Pease in cartea „De ce barbatii au nevoie de sex iar femeile de dragoste” exemplifica cateva puncte importante despre femei si sex, lucruri pe care barbatii nu le cunosc.

1. Ce vor femeile de la sex?Pentru ca miscarea feminista a ajutat la obtinerea drepturilor egale pentru femei in mai toate domeniile, societatea a tras concluzia eronata ca si in ceea ce priveste sexul, femeile au aceleasi imbolduri sexuale si criterii de evaluare a unei partide bune de sex ca si barbatii. Nimic mai fals.

Dintr-o data, cliseul <<gaseste o partenera cu aceleasi gusturi si puncte comune ca si tine>> capata o nuanta amuzanta:

Prezicatorul i-a spus unui tanar: „Pentru a avea o viata fericita, ai nevoie sa gasesti o fata care are aceleasi interese ca si tine si care isi doreste aceleasi lucruri asemenea tie”. „Poftim? Sa se imbete si sa agate femei? Rosti el ramas cu gura cascata. Inseamna ca-mi trebuie o lesbiana alcoolica!”.

 Femeile au acelasi apetit sexual ca si cele de acum 100.000 de ani si aceleasi criterii de a categoriza un act sexual de calitate. Ceea ce s-a schimbat incepand cu secolul XXI a fost faptul ca se poate discuta liber despre sex, acest subiect putand fi disputat si in presa.

Asadar, o femeie doreste ca drumul catre sex sa fie lent. Conceptia despre acesta este atat de diferita de cea a barbatului incat ea nici nu foloseste cuvantul sex, ci „a face dragoste” sau „a se culca” cu cineva. Inainte de a simti dorinta de a face dragoste, ea trebuie:

  • Sa se simta speciala
  • Sa se simta iubita si protejata
  • Sa fie alintata
  • Sa vorbeasca despre ceea ce simte

 Ce vor barbatii de la femei:

  • Sa raspunda frecvent afirmativ cand e vorba de sex
  • Sa faca sex in mod spontan
  • Ea sa initieze sexul si sa fie creativa
  • Sa nu-l faca sa se simta vinovat pentru apetitul lui sexual
  • Sa stie ca el este motivat de stimuli vizuali precum lenjeria intima

 

Avand in vedere diferenta majora intre cele doua abordari, am putea spune ca femeile si barbatii sunt incompatibili din punct de vedere sexual. O viata sexuala ideala se poate obtine renuntand la a mai judeca nevoile celuilalt si a intelege ca suntem construiti diferit din punct de vedere fiziologic. Implinirea acelor dorinte, fara judecata, va va face sa fiti considerati extraordinari in pat.

 2. De ce femeile initiaza partidele de sex foarte rar

Aceasta plangere o gasiti peste tot, indiferent de tara. Raspunsul este ca barbatii au nivelul de testosteron de la 10 ori, uneori pana la 20 de ori mai mare decat al femeilor si un hipotalamus mai dezvoltat decat al femeilor – zona ce stimuleaza apetitul sexual.

De obicei barbatii se simt iubiti daca partenera ii intampina in mod spontan imbracate intr-o lenjerie sexy, pentru ca acest lucru ii innebuneste. Faptul ca ele le gatesc mancarea favorita, ca spala rufe sau le spun diverse chestii dragute, nu semnifica mare lucru pentru ei.

Femeile au fost orientate spre a avea grija de copii si au extins acest lucru si asupra partenerilor prin asigurarea confortului lor, oferindu-le sprijin si facandu-i sa se simta in siguranta. Insa barbatii vad in orice fel de dezmierdare o forma de preludiu. Concentrarea lor asupra sexului (din cauza impulsului primar de perpetuare a speciei) este atat de mare incat nu pot face diferenta intre o femeie care isi exprima o afectiune fireasca si alta femeie care doreste sex. Si astfel barbatii se simt deseori respinsi. Ei cred ca lucrurile evolueaza catre sex pentru ca citesc eronat „semnele”, apoi se pomenesc respinsi. Femeile sunt la fel de nedumerite.

3. Cum sa le faceti pe femei sa doreasca sex mai des

„Din punct de vedere istoric, atunci cand barbatii si-au dorit un lucru, l-au cerut in mod direct. Cand ceva nu le era pe plac, se exprimau, de asemenea, pe sleau. Dintotdeauna barbatii s-au aflat in postura sa poata pretinde un lucru atunci cand si-l doresc si sa-l si primeasca. […] In zilele noastre, femeile nu prea mai simt nici o obligatie de a se supune si cu cat un barbat cere sex cu mai multa insistenta, cu atat e mai putin probabil ca ele sa fie de acord. Femeile nu inteleg de ce barbatii nu incearca si o abordare mai subtila, iar barbatii adeseori nu-si dau seama ca exista si o alternativa. Femeile din ziua de azi isi doresc sa fie facute sa se simta sexy, iubite, pretuite, adorate. Nu le place sa simta ca atasamentul e de la sine inteles”.

Stresul este unul din factorii care influenteaza negativ apetitul sexual al femeilor. De aceea trebuie sa o faceti sa se simta relaxata, apreciata si sa stie ca aveti nevoie de ea. Daca vreti ca femeile sa initieze sexul, oferiti-le stimuli emotionali.

 Cei mai multi dintre barbati nu stiu ca nu un penis erect este cel mai mare stimul sexual pentru o femeie; cel mai adesea e vorba de imaginea unui barbat care pregateste cina, spala vasele, hraneste copiii si isi pune hainele murdare in cosul de rufe.

Majoritatea barbatilor ar fi uluiti sa afle ca folosirea aspiratorului prin casa si ajutorul oferit la treburile casnice constituie un stimul afrodisiac mult mai puternic decat banii cheltuiti pe o cina romantica la un restaurant scump.

4. De ce femeile destepte nu prea au succes in dragoste?

Autorul spune ca femeile cu cat sunt mai destepte cu atat pot face alegerile nepotrivite in dragoste din cauza intelectului bine dezvoltat si a partii emotionale mai putin dezvoltate. Femeile care castiga mai mult decat sotii lor, divorteaza de doua ori mai des decat cele care castiga mai putin. Femeile de succes sunt mai putin tolerante si inclina spre a-si exercita controlul asupra barbatilor care castiga mai putin ca ele, facandu-le viata un calvar din acest punct de vedere.

5. De ce femeile prefera barbatii mai in varsta?

Pentru ca este mai probabil ca acestia sa le ofere resurse si accesul la un anumit status social. Ei sunt mai stabili, mai de incredere si dispusi sa-si asume angajamente. Autorul spune ca: „barbatii vad in femei obiecte sexuale. Femeile vad in barbati obiecte de succes”.

Uneori, femeile mai in varsta formeaza un cuplu cu barbati mai tineri deoarece ele au deja resursele necesare si ii pot oferi barbatului tanar acces la putere, sex si resurse. De regula, aceste relatii nu dureaza mult. Femeile prefera barbati care sunt mai inteligenti decat ele, iar barbatii prefera femeile mai putin inteligente. Deseori puteti vedea femei sarace cu duhul (sau care fac pe proastele) alaturi de un barbat inteligent, dar rareori veti vedea o femeie desteapta alaturi de un barbat prost.

6. Femeile si agresiunea sexuala

„Agresiunea sexuala poate fi definita in linii mari ca fiind o impunere a nevoilor sexuale personale altei persoane, fara permisiunea acesteia”. In urma unui studiu amplu, Dr David Buss a descoperit faptul ca femeile (in proportie de 100%) considerau agresiunea sexuala ca fiind cel mai rau lucru pe care-l poate face un barbat in relatia de cuplu. Acest fapt contrazice imaginile pornografice aflate pe internet din care am intelege cu totii ca femeile au o dorinta puternica de a fi implicate in acte violente de sex: palmuiri, viol, catuse, utilizarea biciului etc. Barbatii au admis ca sunt mai putin ingrijorati de agresiunea sexuala (46%) spunand ca aceasta s-ar numara printre lucrurile care-i incita. In consecinta, Buss a aflat ca „barbatii subestimeaza cu mult nivelul de agresiune sexuala acceptabil pentru o femeie”.

Din punctul barbatilor de vedere cel mai rau lucru pe care l-ar putea face o femeie in relatia de cuplu este sa fie infidela, act urmat imediat de agresiunea verbala.

7. De ce femeile viseaza la barbatii rai, foarte rai…

Deoarece in perioada de ovulatie, genele acestora sunt perfecte pentru a da nastere unor copii sanatosi cu potential mare de supravietuire. La nivel primar, barbatii agresivi cu nivel mare de testosteron au supravietuit intotdeauna in detrimentul celor timizi si tacuti. Dupa ce trece perioada de ovulatie ea prefera alaturi un barbat grijuliu, de incredere si linistit. Din nefericire cele doua dorinte nu se pot regasi intr-un singur barbat.

 

Prin urmare, femeilor le place sa faca sex dar din motive diferite de cele ale barbatilor. Femeile vor sa fie speciale, respectate, luate in considerare cand e vorba de consultarea asupra unor probleme importante. Barbatii care vor tine cont de aceste lucruri si se vor purta altfel fata de femei, considerandu-le diferite de ei in ceea ce priveste dragostea si sexul, vor sesiza un nou raspuns al sexualitatii feminine pe care nu si l-ar fi inchipuit vreodata.

Lasa un comentariu