Ce meserie ti se potriveste?Ce meserie ti se potriveste

 

Instructiuni:

Cititi fiecare enunt si bifati in dreptul fiecaruia: daca vi se potriveste – in coloana Da, iar daca nu vi se potriveste – in coloana Nu.

 

 

 

 

Nr. Enunt Da Nu
1 Chiar si in timpul liber, ma gandesc la o multime de probleme.
2 Imi place sa-mi organizez fiecare lucru pe care-l incep.
3 In trecut eram organizatorul unui grup de prieteni, a unui club etc.
4 Pentru a cerceta lucrurile in profunzime, incerc sa nu iau in seama aparentele.
5 Caut sa fiu pregatit pentru orice solicitare.
6 Ma simt in forma cea mai buna.
7 In rezolvarea unor probleme, caut sa aflu solutia cea mai buna.
8 Mi se pare destul de important sa mi se spuna ce se asteapta de la mine.
9 Caut sa-mi rezolv cat mai repede sarcinile de lucru.
10 Ma provoaca ideea de a lua parte la o cercetare stiintifica.
11 Un loc de munca ce-mi permite sa iau decizii mi se potriveste cel mai mult.
12 La rezolvarea unor probleme am tendinta sa despic firul in patru pana cand gasesc solutia cea mai buna.
13 Decat sa ma plimb intr-un parc, prefer sa citesc un studiu dedicat gripei aviare.
14 Mi se pare normal sa ma conformez unor reguli de munca.
15 Din cate ma cunosc, cred ca as putea sa fiu un sef de succes.
16 Imi place sa rezolv un lucru care pe altii ii plictiseste.
17 Prin felul meu de a fi, imi place sa am multe responsabilitati.
18 Cand imi revine rezolvarea unei probleme, imi trec prin minte tot felul de idei.
19 Disciplina la un loc de munca mi se pare deosebit de importanta.
20 Ma provoaca ideea sa fiu sef.
21 Daca cer ceva cuiva, sunt atent sa vad ce intentii are.
22 Prefer sa nu primesc o alta lucrare, pana nu duc la bun sfarsit ceea ce am inceput.
23 Imi asum esecul pentru orice lucru pe care il realizez.
24 Intr-o activitate colectiva, imi place sa-i spun fiecaruia ce are de facut.

 

 

Calcularea rezultatelor

Inventiv Directiv Organizat
Nr. item Da Nu Nr. item Da Nu Nr. item Da Nu
1 2 3
4 6 5
7 9 8
10 11 14
12 15 17
13 20 19
16 21 22
18 24 23
Scor total Scor total Scor total

 

Acordati cate 2 puncte pentru fiecare raspuns marcat la Da. Scorul cel mai mare indica si un posibil mediu de lucru in care sa va puteti valorifica propriul potential. In situatia unor scoruri egale, pot fi facute corelatii intre factorii prezentati (Inventiv, Organizat, Directiv).

 

Daca scorul dvs. se incadreaza la „Inventiv” intre 16 si 4 puncte: se poate spune despre dvs. ca sunteti un om cu imaginatie bogata. Traiti intens fiecare clipa si va propuneti tot felul de experiente. Curios din fire, nonconformist, provocat de ceea ce se spune si de ceea ce se aude mai nou, riscati sa-i suparati pe cei din jur cu trasnaile ce va trec prin cap. Inteligent, original in gandire, sesizati cu usurinta mersul lucrurilor. De regula, reusiti sa descifrati esenta unor probleme in locuri in care altii nu vad nici macar umbre.

Prin definitie sunteti un invingator. Fiecare realizare nu va aduce decat satisfactie si indemnul de a merge mai departe. Ramaneti perseverent si evitati pe cat e posibil mania sefilor. Incercati si intelegeti si evitati intrebarile incomode, sub tirul carora ii supuneti. Va este garantata realizarea intr-un post de cercetator stiintific, altfel riscati sa fiti recomandat pentru un post in intretinerea drumurilor si podurilor.

Daca scorul dvs. se incadreaza intre 0 si 3 puncte: va manifestati ca o persoana interesata strict de lucrurile practice. Lipsit de imaginatie, actionati eficient in limita regulilor de lucru ce va sunt stabilite. Conformist, atent cu seful, nu va permiteti luxul de a visa. Adept al stabilitatii, schimbarea va ingrijoreaza. Preferati sa vedeti ce faceti azi si dupa aceea va ganditi la ziua de maine. Sunteti recomandabil pentru un mediu de lucru ce implica miscare si mai putin creativitate in solutionarea unor probleme.

Daca scorul dvs. se incadreaza la „Directiv” intre 16 si 4 puncte: sunteti o persoana perspicace. Capabil sa rezolvati mai multe probleme in acelasi timp, nu va pierdeti usor cu firea. Responsabil, actionati cu sange rece si perseverenta in tot ceea ce faceti.

Realist, adaptabil la schimbare, nu dati usor inapoi din fata greutatilor. Energic, destul de inteligent, ca sa nu spunem foarte inteligent, impuneti respect si disciplina in mediul care va desfasurati activitatea. Stapan pe propriile forte, va asumati alegerile pe care le faceti, fara sa va ganditi la ce ar putea spune altii. Aveti suficiente abilitati pentru a va face ascultat.

Combativ, hotarat, aprig la manie, nu va lasati usor infrant sau abatut din drum. Stiti ce va doriti si nu va lasati pana nu obtineti ceea ce v-ati propus. In unele momente folositi forta si tacticile dure, fara sa va intrebati daca este bine sau rau. Sunteti mai degraba un pastor, decat o oaie. Nu trebuie sa fiti subestimat. Felul in care va manifestati, va recomanda pentru functii de conducere. Depuneti efort in acest sens, perfectionati-va si veti reusi cu siguranta. Succes!

Daca scorul dvs. se incadreaza intre 0 si 3 puncte: actiunile va sunt alimentate de nevoia de a fi lasat in pace! Mergeti mai departe numai pentru a primi binecuvantarea celorlalti. Cautati confirmarea in tot ceea ce faceti, cu dorinta de a-i nu deranja pe cei din jur. Munciti cu seriozitate, dar nu va simtiti atras de o functie mare. Apreciati ca aceasta va aduce prea multe dureri de cap. Linistea este lucrul cel mai de pret pe care il aveti. Prin definitie, sunteti un om fericit.

Daca scorul dvs. se incadreaza la „Organizat” intre 16 si 4 puncte: sunteti un bun strateg. Viguros, cu puteri ascunse, detineti controlul total asupra informatiilor, fie ele si simple zvonuri. Abil, va infiltrati intre necunoscuti. Serios prin tot ceea ce faceti, nu acceptati pierderea de vreme.

In situatia unor urgente, va impuneti vointa in fata altora si reusiti sa va faceti ascultat. In general, sunteti apreciat ca fiind seful din umbra. Intelept, vocea care va dicteaza cum sa procedati este ratiunea mintii. Insensibil pentru unii, prea periculos pentru altii, nu sunteti o persoana condamnata la singuratate. Toti sunt cu ochii pe dvs. din variate motive. Acum va cauta numai prietenia! Maine nu se stie ce vor mai cere! Precaut, constant, nu va angajati usor in depasiri. Evitati pe cat e de posibil provocarile si atacati direct atunci cand nimeni nu se asteapta, adoptand o politica a riscului minim. Va respectati principiile, incercand tot ce se poate pentru a invinge. Succesul este mai mult decat o obisnuinta.

Daca scorul dvs. se incadreaza intre 0 si 3 puncte va aflati sub o oarecare presiune. Se petrec multe lucruri, multe probleme stau la panda. Semnele de oboseala subliniaza o atitudine nesigura. Cautati ajutor, sprijin si raspunsuri la altii. Nimic din ceea ce ati facut nu v-a fost recunoscut. Aveti nevoie de odihna si de o schimbare spre mai bine.

 
Sursa: Centrul de Informare si Documentare privind Drepturile Copilului/2010

Lasa un comentariu