Ce anume declanseaza o aventura?La intrebarea „Ce anume declanseaza o aventura?” nu exista un singur raspuns, dar exista o asemanare in toate situatiile de viata: este vorba despre un complex de nemultumiri, probleme nerezolvate si comunicare deficitara. Desi motivele sunt diverse, pana la urma totul se reduce la aceste lucruri enumerate mai sus. Aceasta inseamna ca infidelitatea nu poate fi decat o modalitate usoara de a scapa de problemele adevarate, grave sau care aduc suferinta. Este doar o amagire ca ele vor fi rezolvate in acest mod, dar oamenii cauta intotdeauna solutiile cele mai simple si sunt tentati sa se lase prada dorintelor sexuale, mai ales in momentele critice.

In cartea „Fata in fata cu infidelitatea”(Julia Cole & Relate) gasim mai multe motive probabile pentru inceperea unei aventuri: pierderea unei fiinte dragi din familie; atingerea varstei mijlocii; ingrijorarile legate de bani; o schimbare a modului de viata; probleme de relatie.

  • Pierderea unei fiinte dragi

Acesta este un moment extrem de dureros pentru orice om si poate fi o adevarata trauma daca nu se gasesc mijloace prin care persoana sa faca fata despartirii tragice. In momentul in care cineva drag moare, cel care ramane in viata incepe sa isi puna intrebari legate de propria mortalitate si despre viata pe care o traieste. Daca in cuplu exista probleme isi poate dori sa iasa din aceasta relatie foarte repede si poate sa inceapa sa aiba o aventura care sa faciliteze iesirea din relatie sau poate sa caute ceva ce nu are in viata sexuala si sa experimenteze pentru ca simte ca timpul sau este prea scurt si ca trebuie sa aiba cat mai multe trairi in timpul cat a mai ramas din viata sa.

Pentru a preveni o asemenea situatie, cea mai buna cale este discutia despre impactul pe care l-a avut pierderea in viata celui care o traieste. Este posibil sa nu fie foarte constient de nevoia de impartasire pe care o are si de aceea cei care sunt in preajma lui pot sa ii ofere din cand in cand o imbratisare sau sa vorbeasca cu el/ea despre ceea ce s-a schimbat, despre ceea ce s-a intamplat. Daca cel care a suferit pierderea simte ca aceasta a dus la o schimbare a perspectivei asupra vietii sau relatiei, este bine de asemenea sa impartaseasca acest lucru cu partenerul/ partenera sa pentru a putea sa gaseasca solutii impreuna.

  • Atingerea varstei mijlocii

Atingerea varstei mijlocii este un prilej de reamintire a intregii vieti si de evaluare a dorintelor si nevoilor personale. Printre lucrurile pe care vor sa le schimbe poate fi si actuala viata romantica sau sexuala si de aceea relatia poate fi lasata la o parte sau poate exista o aventura: „O aventura este adesea un simbol al dorintei de a avea un nou stil de viata. Dorinta de a abandona un stil de viata vechi pentru unul nou, poate fi o dorinta subita sau o culminare a disconfortului acumulat de-a lungul anilor.” Pentru a putea sa fie impiedicat acest lucru este recomandata discutia despre sperantele si asteptarile legate de viitor.

  • Ingrijorarile legate de bani

Banii constituie o reala problema in viata majoritatii oamenilor si de aceea exista un stres foarte mare legat de orice discutie care implica partea financiara. De multe ori oamenii se ascund de aceste discutii si gasesc o scapare din tensiunea acestor probleme prin intermediul unei aventuri. Pentru a evita aparitia unei asemenea descarcari, este bine sa fie stabilite rolurile in cuplu si cine anume si cum gestioneaza banii in functie de nevoile majore ale familiei.

  • Schimbarea modului de viata

Aici sunt implicate orice fel de situatii majore de genul recuperarilor dupa o imbolnavire, aflarea ca un membru al familiei este bolnav, schimbarea locului de munca sau o casa noua, un copil nou aparut in familie, etc. Orice lucru care poate aduce stres este un potential pentru o evadare din preajma problemelor. Multi oameni aleg ca varianta o aventura pentru ca ea ofera senzatia unei rezolvari. Discutiile sunt si in acest caz foarte importante si pot impiedica agravarea problemelor.

  • Problemele de relatie

Aici sunt incluse atat certurile, cat si problemele legate de parinti sau de viata sexuala. Una dintre modalitatile foarte bune de a preveni aparitia unei aventuri este o discutie detaliata legata de ceea ce deranjeaza cu adevarat. Daca partenerul de viata stie exact ceea ce va supara, atunci poate mai usor sa indrepte ceea ce este in neregula.

 

Lasa un comentariu