Cat de mult cunosti din analiza tranzactionala?Iti propunem urmatoarea incursiune in domeniul analizei tranzactionale. Succes!

 

Alegeti din mesajele de mai jos pe cele care sunt specifice Parintelui Normativ:

A spune ca sunt in aceasta stare, inseamna ca comportamente din copilarie nu tin cont de reguli sau limite parentale. Care este aceasta stare a eului?

Selectati din mesajele de mai jos pe cele specifice lui P1 (Parintele din starea de Copil):

... reprezinta totalitatea credintelor invechite si deformate pe care o persoana le are in legatura cu sine, cu lumea si cu viata in general:

Persoanele care exclud .... vor opera fara reguli facute de-a gata despre lume. Ei isi fac propriile reguli in functie de situatie:
Prima regula a comunicarii postuleaza ca "atat timp cat tranzactiile raman ... comunicarea poate continua la nesfarsit":

Completati fraza: Cand o comunicare este ... rezulta o intrerupere a comunicarii si una sau ambele persoane trebuie sa isi modifice starile eului pentru a putea continua comunicare.

Intr-o tranzactie ... se transmit doua mesaje in acelasi timp. Unul este la nivel social, iar celalalt, ascuns, este la nivel psihologic.

Berne a oferit lumii acest cuvant intraductibil in limba romana pentru a denumi foamea de recunoastere pe care o avem ca oameni (una dintre cele 3 tipuri de foame):

Afirmatia: “Te iubesc!” este un ...

Spre deosebire de un stroke negativ direct, ... se indeparteaza de la realitatea faptelor ce reprezinta ce esti si ce faci tu.

Jocurile psihologice de acest grad sunt jucate la infinit, iar jucatorii sfarsesc prin a ajunge la tribunal, spitalul de psihiatrie, chirurgie sau morga. Identificati gradul:

Berne considera acest tip de schimb drept cel mai dificil. Este vorba despre un contact sincer, autentic si spontan, fie ca radem, plangem, ne este teama etc. Uneori o resimtim ca un pericol. In literatura AT este cunoscuta sub numele de ...:

Povestea de viata pe care ne-o construim in copilarie, de care nu suntem constienti se numeste in AT ....:

Pozitia de viata sanatoasa si recomandabila este:

Pozitia “Eu nu sunt ok, Tu esti ok” se mai numeste si:

Pozitia de viata “Eu nu sunt ok, Tu nu esti ok” se mai numeste:

Pozitia de viata “Eu sunt ok, Tu nu esti ok” se mai numeste si:

.... cuprinde mesajele transmise din toate starile eului parintilor biologici catre toate starile eului ale copilului lor biologic:

Mesajele provenite din starile de Parinte ale mamei si tatalui biologici se numesc:

Lasa un comentariu