Cat de important este respectul pentru barbati? 

Pentru orice barbat respectul pe care il simte din partea celor din jurul lui este extrem de important. Este pentru el o baza a convietuirii intr-o comunitate. Daca un barbat simte ca este respectat, poate sa faca fata provocarilor vietii mult mai bine si cu mult mai multa motivatie de reusita. Il impulsioneaza gandul ca ceilalti il respecta si il considera demn de admiratia lor.

Si in cuplu sau in familie, barbatul are aceasta nevoie de a se simti respectat de catre copii, de catre nevasta sau de catre alti membri ai familiei. Daca simte ca cei care ii sunt alaturi il respecta, se poate comporta ca un conducator al familiei si ii poate sustine in proiectele lor si in a-i ajuta sa-si indeplineasca nevoile.

In societatea actuala, de multe ori aceasta indeplinire a nevoilor tine de partea financiara, iar barbatul din familie, aduce multi bani in casa si le sustine celorlalti membri nevoile de tip material: un spatiu in care sa se simta bine, confortabil, mancare, bani pentru scoala, cursuri, excursii in familie sau imbracaminte, diverse lucruri, etc. Dar, chiar daca de cele mai multe ori indeplinirea nevoilor este de natura materiala, aceasta nu este singura situatie.

Un barbat care se simte respectat, este mai deschis fata de sotia lui si ii va oferi mai multa dragoste si va face mai multe gesturi care sa o surprinda placut. Un tata care se simte respectat se va implica in deciziile legate de scoala si de activitatile extrascolare ale copiilor. De exemplu, daca unul dintre copii va avea nevoie, va putea sa ii repare bicileta, va putea sa construiasca un proiect pentru ora de fizica sau va merge in parc cu fiica lui pentru a culege frunze pentru ora de biologie.

Respectul este valoarea cea mai de pret pentru un barbat. Intr-un studiu efectuat pe patru sute de barbati, acestia au fost pusi sa aleaga dintre doua experiente neplacute, negative.

 Cele doua situatii au fost:

 •  Sa ramana singuri pe lume, fara nimeni care sa ii iubeasca
 • Sa se simta incompetenti si dispretuiti de cei din jurul lor.

Saptezeci si patru la suta dintre ei au afirmat ca ar prefera sa ramana singuri pe lume , fara sa-i iubeasca nimeni, decat sa fie nevoiti sa traiasca intr-o lume in care sa fie dispretuiti de catre cei din jurul lor si sa se simta incompetenti.

Desigur ca toti acesti barbati doresc sa fie iubiti de catre cei din jurul lor, dar ceea ce studiul arata este, ca barbatii sunt mult mai interesati de respectul pe care il primesc decat de dragostea care le este aratata.

Respectul este cheia motivarii unui barbat. Acest lucru este usor de observat in cadrul armatei. Un barbat care se inroleaza, este determinat sa faca orice pentru tara pentru care lupta.  Marii conducatori si-au motivat trupele cu ajutorul conceptului de onoare neconditionata. Cand un general isi respecta soldatii, acestia sunt motivati sa progreseze, sa atinga potentialul pe care generalul il vede in ei.

Adaptare dupa Dragoste si respect – Emerson Eggerichs

Un raspuns pentru “Cat de important este respectul pentru barbati?”

 1. Ovidiu says:

  Buna ziua

  Sunt căsătorit si am un copil .
  Căutând unele raspunsuri pe internet am găsit pagina dumneavoastră.
  Citind anumite postăriin care ma regăsesc in proporție de 100 % ma făcut ,
  sa fiu un pic mai încrezător in mine si am rămas plăcut surprins sa găsesc niște postări in care parca s ar vorbi exact despre mine.
  A fi respectat de soție si copii nu are preț , as prefera ca soția si copilul meu sa nu imi spună nici o data ca ma iubesc in schimb sa ma respecte.pacat ca in zilele noastre prea multă libertate strica tot si cel ce odată era considerat stâlpul casei si era respectat astăzi nu mai face doi bani chiar daca in fiecare dimineața la 5 merge la lucru pentru a tine casa ,se zbate sa fie totul bine familiei si sa nu lipsească nimic ,nu bea ,nu fumează ,mai merge si la câte un (Ciubuc) tot nu e bun pt. ca la prima palma ce i o dai copilului ea sa înceapă sa urle in curtea blocului : animalule ,cretinule si câte si mai cate ca după odată aj in casa cearta sa continua si asa trece o luna fără sa vorbim. In străinătate femeia are prea multe drepturi si prea multă libertate sui de aceea își impozitează in cap ca nimeni nu le poate atinge indiferent ce ar fi pt ca legeae de partea lor. Prea mult bine strica.pacat păcat pacat

Lasa un comentariu