Casatoria in RomaniaIn conditiile crizei economice statisticile arata ca rata divorturilor este in crestere in Romania. Care sunt motivele pentru care o casatorie dureaza atat de putin in Romania zilelor noastre si cum putem evita motivele stupide de divort?!

Lipsa de comunicare, lipsa timpului petrecut impreuna, lipsa de activitati comune, rutina si obisnuinta erodeaza din temelii institutia casatoriei pana cand aceasta se termina.

Este usor sa spunem “Da” la starea civila, dar uneori este greu sa mentinem casnicia nou construita. Va sugeram cateva elemente importante pentru a impiedica rutina si obisnuinta sa-si faca simtita prezenta in viata dumneavoastra:

1. Gasiti suficient timp pentru comunicare.
Este necesar sa va impartasiti evenimentele importante ale zilei. Sa cereti opiniile unul celuilalt si nu va sfiiti in a cere un sfat.
Poate va fi greu la inceput, dar pe masura ce exersati, comunicarea va fi din ce in ce mai eficienta si va veti simti mult mai aproape de omul de langa dumneavoastra.

2. Trebuie sa aveti in vedere faptul ca orice lucru trebuie intretinut.
Acest lucru este valabil si pentru casnicia dumneavoastra. Odata ce ati decis sa faceti marele pas, trebuie sa continuati cu devotament si grija fata de decizia luata initial. Acest lucru inseamna ca trebuie sa fiti alaturi de sot/sotie si la bine si la rau, dar mai ales la rau. Sa impartasiti valori comune si sa fiti gata sa acceptati consecintele neplacute ale unor decizii comune sau individuale fara a arunca vina unul asupra celuilalt.

3. Fiti empatic in ceea ce priveste nevoile si dorintele celuilalt.
Chiar daca dorintele/placerile celuilalt nu sunt pe aceeasi lungime de unda cu ale dumneavoastra, trebuie sa acceptati faptul ca fiecare om este unic, cu placeri, dorinte si uneori scopuri, diferite. Chiar daca nu puteti participa la unele activitati ale sotului/sotiei sa va bucure faptul ca celalalt se simte bine facand ceea ce ii place.

4. In orice casatorie trebuie neaparat sa existe scopuri comune.
Acestea trebuie incurajate sa se dezvolte deoarece ele constituie liantul unei casatorii reusite.

5. Niciodata sa nu va pierdeti simtul umorului.
Este un ingredient exceptional pentru detensionarea oricarei situatii de criza.
Va veti pastra luciditatea in situatii conflictuale si astfel veti gasi solutii si veti rezolva cu rapiditate problemele.

Lasa un comentariu