Cand relatia nu mai este ceea ce ar trebui sa fieO iubire care s-a stins de multa vreme se reintoarce in viata ta, ai cunoscut o noua persoana care te-a cucerit instant si hotarati sa ramaneti impreuna, cel putin pentru o vreme sau poate esti deja implicata intr-o relatie.. Intrebarea este, ce faci cand partenerul nu iti ofera ceea ce iti doresti si relatia voastra nu pare sa evolueze, dar totusi, din diverse motive preferi sa ramai acolo?

In dorinta de a fii fericita si de a construi o relatie durabila ai investit de-a lungul timpului energie si sentimente pe care de multe ori le-ai simtit nepotrivite si care nu ti-au adus satisfactia si implinirea mult cautata. Si chiar si asa, in ciuda tuturor semnalelor primite de la partener, inca incerci sa readuci relatia pe linia de plutire si nu te simti pregatita sa abandonezi o relatie care nu te face fericita.
Pe de o parte il iubesti, esti atrasa si apreciezi anumite calitati ale partenerului tau, dar, pe de alta, te face sa suferi din cauza nepotrivirilor dintre voi doi. Partile frumoase te tin intru totul blocata intr-o relatie lipsita de viitor. Frica de a renunta la ceea ce cunosti si de a ramane singura, obsesia nejustificata ca doar prin intermediul partenerului poti avea parte de anumite lucruri, te fac incapabila de a te putea separa de relatie si de a te putea imagina pe sine, fericita si independenta.

Daca nevoile noastre de baza, asteptarile, nevoile si dorintele cu care pornim  intr-o relatie nu sunt implinite si nu ne aduc linistea si fericirea, in timp, sentimentele care vor predomina, vor fi cele de de tristete, neimplinire si anxietate. Acesta este momentul in care este bine sa te opresti, sa privesti cu atentie si detasare la ceea ce a fost odata si la ce este in prezent si sa iei o decizie cu privire la soarta relatiei tale.

La nivel rational, cel mai probabil stii ca o astfel de relatie nu face bine niciunuia dintre voi si nu are sens sa o continuati. Insa, spre deosebire de ratiune, partea emotionala are cu totul si totul alte nevoi si nu se poate desprinde atat de usor de trecut, de obisnuinta si atasament.
Speranta si amanarea ne va adanci si mai mult intr-o stare de confuzie, slabiciune si de nesiguranta. Cu cat vei amana momentul deciziei cu atat te vei simti mai rau, mai dezamagita de tine insuti cand constientizezi ca nu esti in stare sa iei hotararea pe care stii ca ar trebui sa o iei.
Este vorba despre a-ti face tie un bine pentru care iti vei multumi mai tarziu. Vei avea mai multa incredere in propria persoana, mai multa siguranta, si vei atinge un grad mai profund de intelegere si acceptare in ceea ce priveste propriile nevoi.

Nu te complace intr-o relatie care nu te face fericita. Cu cat vei cauta sa amani momentul deciziei, cu atat iti va fi mai greu sa accepti schimbarea. Decizia pe care va trebui sa o iei in privinta viitorului relatiei, este intai si intai o promisiune fata de propria persoana! O promisiune fata de sinele tau ca vei renunta la compromisuri care nu duc nicaieri, la frica de a spune nu, la obiceiul de a te pune mereu pe locul doi. Va trebui sa inveti sa te iubesti, sa iti invingi temerile si sa alegi mereu ceea ce simti ca iti face bine.

Discuta cu partenerul tau si comunica-i decizia ta. Nu te lasa induplecata, spune tot ceea ce ai tinut ascuns pana atunci si simti nevoia sa scoti la iveala, explica decizia ta de a renunta la relatie. Incertitudinea nu este o optiune pentru niciunul dintre voi. Nu astepta sa deduca cealalta persoana ce ai vrea tu sa ii spui de fapt. Ia taurul de coarne, fii curajoasa si spune-i de ce nu mai vrei sa continui relatia.

Constientizarea temerilor legate de pierderea unei relatii disfunctionale va fi cea care te va ajuta sa faci diferenta intre ceea ce pierzi cu adevarat si schimbarile cu care te vei confrunta in viitor. Vei putea face o distinctie clara intre cum arata o relatie defectuoasa si una sanatoasa si, totodata, vei avea posibilitatea de a-ti clarifica felul in care ar trebui sa arate o relatie perfecta pentru tine.

Va fi necesara o anumita perioada de timp sa te obisnuiesti cu tine in afara unei relatii. Lasa-te sa suferi si sa plangi daca simti nevoia. Sinele tau nu va pastra aceeasi emotie pentru o perioada indelungata, ci o va inlocui, atunci cand se va ivi ocazia potrivita, cu o alta. Timpul si distanta te va elibera si vei putea sa o iei de la capat cu forte proaspete!

2 Raspunsuri pentru “Cand relatia nu mai este ceea ce ar trebui sa fie”

  1. Paul says:

    Foarte bun articolul!

  2. Mihaela says:

    Tot articolul, cuvant cu cuvant , ma descrie in profunzime . Ma regăsesc total!!

Lasa un comentariu