Biologia barbatilor le determina alegerea partenerelorPentru majoritatea barbatilor fundamentul unei relatii il constituie serviciile pe care le poate oferi o femeie. Daca unui barbat i s-ar cere sa descrie femeia ideala, el va descrie serviciile pe care ea le ofera: gateste bine, face curatenie in casa, e o buna prietena, il face sa se simta bine.

Allan Pease spune: „Cu alte cuvinte, este vorba de servicii pe care, daca e s-o spunem pe sleau, el le plateste cu ora”. Cand o femeie isi descrie partenerul, ea va spune ca el are multe de oferit, e inteligent, o face sa rada, are un serviciu bun, o casa si masina etc. El ofera resurse. Autorul spune ca „societatea prezinta acest schimb de bunuri si servicii sub numele de „compatibilitate”, deoarece suna politicos, este un mod mai corect politic de a formula acest adevar care, la un nivel fundamental, ramane neschimbat: e vorba de un schimb de bunuri contra servicii. Barbatii sunt interesati doar de serviciile pe care i le poate oferi o femeie si de felul in care aceasta arata”.

Preferintele barbatilor au evoluat timp de sute de mii de ani, sunt bine inradacinate in gena si in zilele noastre schimbarea acestora este insignifianta. Nevoile barbatilor sunt destul de simple, insa diferite de ale femeilor si daca ele reusesc sa le satisfaca la momentul potrivit, vor avea alaturi un barbat fericit.

 

Barbatii au numai doua emotii – foamea si excitarea. Daca vezi ca nu are erectie, fa-i un sandvis

 

Sunt multe categorii umane, mai ales feministele, care nu doresc sa se mai vorbeasca despre aceste criterii ale barbatilor de alegere a partenerei si orice cercetare in materie sa fie cenzurata pe motiv ca le face pe femei sa se simta prost. Desi societatea s-a schimbat in ansamblul ei, preferintele barbatilor au ramas la fel, chiar daca ele au fost necesare pentru a exista intr-o lume veche, inexistenta acum.

 

Influenta presei asupra barbatilor

 

In revistele pentru femei sunt infatisate vedete suple cu linii ferme ale corpului. Studiile au aratat ca femeile slabe sunt foarte putin dorite de catre barbati: „creierele barbatilor sunt astfel programate incat sa caute indicii biologice cu privire la potentialul reproducator al unei femei si sunt atrasi mai degraba de o forma de clepsidra. Revistele pentru barbati inteleg aceasta realitate – priviti-le pe cele despre masini sau motociclete si veti vedea femei cu forme rotunjite intinse peste bolizi si transmitand aceste semnale biologice. De aceea nu veti vedea niciodata o femeie slaba ca gardul intr-o reclama la Harley-Davidson”.

Profesorul Douglas Kenrick de la Arizona State University impreuna cu niste colegi au studiat efectul pe care il are femeia perfecta din punct de vedere biologic asupra barbatilor. Barbatii care priveau imaginile unor femei atragatoare din punct de vedere sexual isi considerau partenerele de viata mai putin aratoase si erau mai nemultumiti de ele decat barbatii care au privit imagini cu femei care aratau normal. In plus, barbatii care au privit imaginile unor femei foarte atractive spuneau despre ei ca nu sunt asa de implicati in relatia lor, sunt cam nemultumiti si prea putin apropiati de partenera din viata reala. „Chiar si barbatii care isi considerau partenerele foarte atragatoare incepeau sa fie tot mai putin satisfacuti de ele dupa ce li se prezentau alte femei apetisante”. Aceste rezultate sunt ingrijoratoare pentru ca imaginile prezentate in revistele pentru barbati sau pe internet sunt doua cadre alese cu grija din alte sute de poze pentru a surprinde unghiul potrivit si cea mai buna postura. Aceasta inseamna ca imaginile nu reflecta lumea reala in care traim. Barbatii de pe timpuri erau mai multumiti de femeile lor deoarece ei alegeau exact ceea ce vedeau, neavand in fata ochilor niste imagini modificate de tehnologia moderna ale unei femei perfecte.

Chiar daca barbatii mai au inca setat in creier procesul corect de evaluare in vederea alegerii partenerei, acestia sunt indusi in eroare de aparatura moderna care le stimuleaza exagerat de mult raspunsul la semnalele care indica capacitatea de reproducere a femeii.

„Imaginile din presa ale unor femei perfecte sunt un factor important care contribuie la tot mai slaba disponibilitate a barbatilor de a se implica in relatii si tot mai puternica lor aplecare pentru flirturi. Aceste imagini, de asemenea, exploateaza dorinta fireasca a femeilor de a se intrece pentru a fi mai atragatoare in ochii barbatilor; prin urmare, femeile au ajuns sa apeleze tot mai frecvent la operatii estetice, haine si machiaj pentru a lupta pentru atentia barbatilor”.

 

Adaptare dupa „De ce barbatii au nevoie de sex si femeile de dragoste” – Allan & Barbara PeaseLasa un comentariu