Barbatii si excitarea sexualaBarbatii si excitarea sexualaCu toate ca acum este relativ simplu sa ajungi in pat cu sexul opus, de obicei nici unul dintre cei doi nu intelege ce experimenteaza celalalt. Studiile au relevat faptul ca barbatii si femeile cunosc prea putin spre deloc sentimentele celuilalt sex.

Psihologul Nancy Van Pelt isi indreapta atentia asupra catorva forte care atrag barbatii in raporturi sexuale. Pentru ca ei sunt orientati cu predilectie catre simtul vizual, multe femei nu inteleg in ce mod influenteaza infatisarea lor barbatii. Pentru ca ele nu se excita atunci cand privesc pur si simplu corpul unui barbat sau felul in care se imbraca, ele se gandesc foarte putin la efectul vestimentatiei lor asupra barbatilor.

Revista „Psychology Today” publica rezultatele unui studiu privind imbracamintea si comportamentul oamenilor. „S-a descoperit ca femeile care poarta blugi mulati pe picior sau tocuri inalte gandesc despre ele insele ca poseda eleganta, in timp ce barbatii vad o invitatie sexuala intr-o asemenea imbracaminte. Nici unul dintre subiecti nu a spus ca o camasa deschisa, pantalonii stransi pe picior, corpurile atletice, bine facute sau bijuteriile barbatului indica faptul ca acesta este in cautare de placere sexuala. Ambele sexe au fost de acord ca bluza transparenta a unei femei era probabil o invitatie, dar barbatii tind sa vada alte articole de imbraminte — tocurile subtiri, blugii mulati pe picior, inexistenta sutienului si fustele mini — drept incurajari voite spre sex”.

O femeie poate sa se imbrace din cap pana in picioare si totusi sa transmita mesaje. Pare nebunesc dar femeile ar putea arata sexy si intr-un sac de panza, iar o femeie imorala arata imoral indiferent ce haine poarta. Ceea ce dorim sa subliniem este faptul ca barbatii „citesc” multe lucruri din felul in care se misca o femeie. Acesta le spune daca ea doreste sa fie sau nu abordata. Daca ea se poarta ca o imorala, va fi tratata ca atare. Alegerile pe care le face o femeie in privinta vestimentatiei si comportamentului ei devin semnale de citit pentru barbati. Semnalul poate sa spuna: “Ma respect eu insami si astept ca si tu sa ma respecti” sau “Sunt disponibila oricui este interesat”.

In anii `60 spre `70 femeile abia isi descopereau gamba in prezenta barbatilor si totusi erau considerate foarte atragatoare. Trupul acoperit incita mai degraba la o provocare intelectuala de a descoperi calitatile femeii, inteligenta, feminitatea ei, care s-ar fi finalizat mult ulterior cu cunoasterea trupului.

De ce barbatul este oricand gata de sex (mai putin cand este obosit bineinteles)? Ideea de sex este pasiva in mintea lui, insa el poate fi cu usurinta stimulat de factori exteriori excitatori. Un gest sugestiv, o gluma deocheata, o imagine sugestiva, un film pe internet sau la TV il vor face sa se simta excitat.

„Barbatii simt nevoia puternica de a-si dovedi masculinitatea. Societatea “educa” barbatii sa fie puternici, duri, plini de forta si agresivi—in stare sa “functioneze” in moduri barbatesti. A fi apt din punct de vedere sexual este una dintre cele mai importante teste ale masculinitatii. Un barbat are nevoie sa dovedeasca lui insusi, ca si altora ca este in stare sa “functioneze” ca un barbat. Pentru unii, sexul dovedeste acest lucru”.

Exista barbati care cred ca singura dovada a barbatiei lor este aceea de a avea cat mai multe relatiile sexuale cu cat mai multe femei. Masculinitatea unui barbat este direct proportionala cu numarul femeilor cucerite.

Psihologul spune ca „exista o multime de glume si discutii cel putin nepoliticoase despre sex printre acesti oameni. Principala lor tinta este auto-satisfacerea. Prima lor preocupare este de a-si mari propriul lor eu imatur si nesigur. Nu exista nici o grija pentru femei sau vreo preocupare a gradului de afectare a partenerelor lor. De cele mai multe ori, acesti “super-armasari” devin impotenti, pentru ca folosirea gresita a sexului le slabeste sensibilitatea si ei nu pot asocia sentimentele tandre cu senzatiile sexuale”.

In „Dragostea inteligenta” un studiu arata ca 20% dintre barbati afirma ca au intre 20 si 49 de partenere de sex atunci cand sunt necasatoriti. Unul din zece afirma ca are mai mult de o suta de partenere. De obicei, acest barbat este divortat de cel putin doua ori, este genul de barbat mai in varsta, dintr-o clasa sociala medie sau superioara, care a avut parte de multe relatii esuate, care gaseste placere in relatii de scurta durata, este incapabil sa faca un angajament si sa se tina de el.

Dr. Stephen Levine, profesor-asociat de psihiatrie si directorul Clinicii de Disfunctionalitati Sexuale la Case Reserve University din Cleveland, caracterizeaza genul acesta de barbat: <<Un adevarat Don Juan isi obtine emotiile prin insasi actul seductiei — vanatoarea de femei. Experienta sexuala actuala nu este atat de importanta pentru el, iar un asemenea barbat isi pierde interesul fata de partenera sa dupa ce a cucerit-o. Ei sunt oameni puternici, seducatori, manipulativi, care se folosesc de femei si au in general relatii haotice cu acestea>>.

Unii barbati incearca sa exploateze femeile considerand dragostea o competitie sportiva. Alt studiu a cercetat barbatii cu varsta de douazeci de ani, care au intretinut deja relatii sexuale. In medie, ei aveau deja mai mult de trei partenere. 37% se intalneau cu femei din ratiuni sexuale sau aveau partenere de care profitau. Ei se foloseau de aceste femei si au declarat ca nu aveau nici un sentiment pentru ele.

Femeile trebuie sa se fereasca de barbatii care profita de cele naive. Luciditatea le va feri de suferinta.

Un raspuns pentru “Barbatii si excitarea sexuala”

  1. catalin says:

    am 22 de ani si am o intrebare referitoare la sex dece cand ma gandesc mai intens la o femeie in vine sa ma masturbez mentionind ca nu am avut relatii sexuale niciodata

Lasa un comentariu