Aventura si experimentarea sexualaViata sexuala a cuplului este o parte foarte importanta a vietii celor doi parteneri. De cele mai multe ori este nevoie de diversitate, de apropiere fizica, dar si sentimentala si de o buna chimie intre partenerii de cuplu.

Cand viata sexuala incepe sa fie din ce in ce mai neplacuta, cand dispare dorinta, cand oamenii intra in rutina, cand nu mai exista pasiune apare dorinta de a experimenta ceva nou. In cuplurile casatorite de multi ani exista in acest punct al relatiei posibilitatea aparitiei unei aventuri. Acest tip de aventura este unul care are la baza dorinta de a vedea cum este o experienta sexuala cu o alta persoana. De exemplu, daca doi oameni sunt impreuna de foarte multi ani,  nu au avut alti parteneri sexuali si se afla intr-o perioada in care viata sexuala este nesatisfacatoare, atunci aventura care exista este o aventura „experimentala”.

In cartea  „Fata in fata cu infidelitatea” (Julia Cole & Relate) s-a realizat urmatoarea descriere: „Aventura experimentala este, probabil, cea mai legata de sex. Are adesea loc in cuplurile in care experienta sexuala este limitata. Poate ca partenerii cuplului au facut sex doar unul cu celalalt ori au gasit acest subiect dificil de discutat, astfel ca repertoriul lor in acest domeniu este limitat, fiind aproape o rutina. […] Partenerul implicat in aventura cauta de obicei sa descopere cum ar fi o partida de sex cu o alta persoana si porneste din start cu aceasta intentie. Uneori, aceasta dorinta este premeditata. Alteori, o situatie apare ca un potential experiment si femeia sau barbatul foloseste oportunitatea pentru a incerca sa faca sex cu altcineva.”

In cazul barbatilor, aventura este perceputa ca fiind doar legata de sex. Ei le spun sotiilor sau iubitelor ca a fost vorba doar despre sex in cazul in care aventura este marturisita sau descoperita de catre femei. Dar pentru femei este foarte greu de perceput astfel incat exista doua modalitati in care reactioneaza de obicei: exista posibilitatea sa nu ii creada sau exista posibilitatea sa se simta si ele folosite in acelasi mod si incep sa-si puna intrebari in legatura cu modul in care barbatul de langa ele le vede sau intelege viata sexuala. Desigur ca fiecare cuplu reactioneaza diferit, dar acestea sunt cele mai intalnite reactii in cazul femeilor.

Un studiu de caz descrie relatia lui Wesley si a lui Rosie care s-au intalnit in scoala, cand aveau 14 ani si s-au casatorit la varsta de 20 de ani. Opt ani mai tarziu au avut un copil, dar de atunci viata lor sexuala a inceput sa aiba probleme. Rosie nu a vrut contact sexual pe perioada sarcinii, iar dupa ce a nascut s-a apropiat foarte greu de sotul ei din nou. Wesley a inceput sa-si doreasca din ce in ce mai mult o viata sexuala satisfacatoare si uneori visa la o viata sexuala cu alte femei, desi o iubea foarte mult pe sotia lui. Intr-o zi, stand pe o banca in parc l-a abordat o femeie. La scurt timp dupa aceea inevitabilul s-a intamplat si a inselat-o pe Rosie cu aceasta femeie. El stia ca nu are sentimente pentru ea si ca isi iubeste foarte mult sotia, dar isi dorea aceasta experienta. Aventura nu a durat foarte mult si s-a incheiat. Viata sexuala a lui Wesley cu sotia lui s-a imbunatatit, iar ceea ce a condus spre acest lucru a fost tocmai faptul ca experimentase lucruri noi cu o alta femeie. Rosie nu a aflat despre aceasta aventura.

In acest caz aventura experimentala a lui Wesley chiar a ajutat la imbunatatirea vietii lor sexuale, dar fiind un secret, constituie un potential risc pentru relatie. De asemenea este important faptul ca nu au reusit sa rezolve problema vietii sexuale discutand, ajungand la compromisuri sau luand decizii despre acest subiect impreuna. Ceea ce a dus la diversitate a fost relatia mult mai deschisa din punct de vedere sexual pe care a avut-o sotul lui Rosie cu o alta femeie. De aceea, realitatea este ca relatia lor poate sa mai ajunga in acest punct peste o perioada mai lunga sau mai scurta de timp.

 Lasa un comentariu