Aventura celui „care deschide usa”Aceasta tipologie este cea a oamenilor care incheie o relatie disfunctionala printr-o aventura. Aventura celui „care deschide usa” este aventura in care unul dintre cei doi iubiti decide sa fie implicat intr-o relatie cu un alt partener sexual din cauza neintelegerilor din cuplu (neintelegeri majore, care ar fi dus oricum la despartire).

Cel care afla de aventura existenta poate sa fie chiar usurat pentru ca simtea ca acea relatie trebuia inchisa, iar acesta este un motiv foarte bun pentru ca decizia sa fie luata. Nu este usor pentru nimeni sa incheie o relatie, mai ales daca aceasta a fost de lunga durata sau daca la inceput au existat multe sentimente frumoase sau multa pasiune. De aceea existenta unui motiv de acest gen este uneori un lucru care ajuta.

Alteori durerea celui care afla de infidelitate este foarte mare pentru ca unul dintre parteneri nu a observat toate schimbarile si problemele din interiorul relatiei. Este posibil ca acesta sa spere ca vor fi rezolvate neintelegerile sau diferentele de opinii si sa nu stie cat de grav s-a deteriorat relatia in timp.

In cartea „Fata in fata cu infidelitatea”( Julia Cole & Relate) vorbeste despre aventura: „Ei folosesc noua relatie ca pe un mod de a deschide o usa catre o viata noua si s-ar putea sa nu fie nicicand capabili sa explice primului partener de ce au simtit ca lucrurile mergeau prost intre ei. In anumite circumstante, tocmai dorinta de a scapa de o relatie, fara a infrunta problemele dificile din cuplu este cea care impinge o persoana sa inceapa o aventura de tipul „celui care deschide usa”.”

In aceeasi carte sunt date exemplele unor cupluri care au trecut prin acest tip de aventura si motivele din spatele acestei decizii. Un prim caz este al Marthei si al lui John. Ei locuiau impreuna de patru ani cand el a descoperit ca Martha il insela. Nu a fost suprins de infidelitate pentru ca de un an de zile existau probleme in legatura cu ideea despre intemeierea unei familii: John isi dorea un copil, iar Martha nu. Se certasera mult pe aceasta tema si subiectul facuse relatia sa fie subrezita. De aceea in momentul in care a confruntat-o pe Martha cu ceea ce ii sugerase prietenul sau ca se intampla, Martha a recunoscut imediat. Ea a decis sa-i spuna adevarul si sa incheie relatia si s-a mutat in mai putin de o saptamana de la despartire. El si-a gasit o pereche potrivita cu care a si facut un copil.

Un alt exemplu este cel al unui cuplu casatorit de doi ani de zile: Gil si Jonathan. El s-a indragostit de Alice in momentul in care sotia lui era insarcinata si au inceput sa apara problemele de natura sexuala. Alice flirta foarte mult cu el la serviciu si atunci Jonathan a avut o aventura cu ea. Cand Gil a aflat si Jonathan i-a spus ca vrea sa se desparta de ea pentru a putea sa fie cu Alice, Gil s-a speriat si a incercat sa il tina langa ea, gandindu-se ca nu se va descurca sa isi creasca singura copilul. El a fost extrem de hotarat si a plecat, chiar daca cu timpul a inceput sa-si viziteze copilul.

Una dintre caracteristicile clare ale acestui tip de aventura este ca partenerul care insala nu are semne de intrebare in legatura cu ceea ce a facut. Persoana care a avut aventura stie ca isi doreste ruperea sau incheierea relatiei. Acesta a fost si cazul lui Jonathan care, desi a pastrat legatura cu copilul, nu a mai vrut sa fie casatorit cu Gil. Gil si-a refacut viata fiind sustinuta initial de cele doua surori pe care le avea.

Aventura „celui care deschide usa” este o aventura folosita pentru a scapa de o povara. Este a persoanelor care au probleme coplesitoare. Aceasta este modalitatea lor de spune stop in relatie. Exista si situatia in care unul dintre parteneri are o aventura pentru a-i atrage atentia celuilalt altfel, negasind o modalitate de a-l face sa fie dispus sa observe ca exista o problema. Este modul sau de a spune: „exista o problema reala si ne vom desparti!”

 

Adaptare dupa Fata in fata cu infidelitatea – Julia Cole & Relate
Editura Curtea Veche

Lasa un comentariu