Avantajele de a fi singurMulti oameni se tem de singuratatea careia trebuie sa-i faca fata din momentul in care s-au despartit de cineva. De aceea doresc sa intre imediat intr-o alta relatie ca sa nu se mai simta vulnerabili. Dar singuratatea are avantajele ei:

1. Nu trebuie sa-ti faci planuri tinand cont de parerea celuilalt. De fiecare data cand trebuie sa-ti planifici vacanta, sa-ti planifici programul unei saptamani pline de indatoriri, trebuie sa tii cont de partenerul de viata. Daca nu esti intr-o relatie, atunci acest lucru nu este necesar si vei putea sa decizi singur/a ce vrei sa faci in weekend sau pana la ce ora vrei sa stai in clubul cel nou in care vei merge!

2. Ai timp sa reflectezi asupra dorintelor si nevoilor tale. Cand esti singur/a ai timp pentru tine si pentru nevoile tale. Poate ca ti-ai dorit intotdeauna sa practici un sport sau sa vizitezi un muzeu. Acum ai timp sa faci aceste activitati care te multumesc si pe care nu puteai sa le incluzi in programul tau din cauza nepotrivirii cu dorintele partenerului sau din cauza inexistentei intervalului de timp in planificarile pe care le faceai.

3. Cand esti singur esti responsabil doar pentru tine. Cand esti intr-o relatie si apar probleme, trebuie sa tii cont de parerile celuilalt, sa faci compromisuri, sa decizi in functie de ceea ce v-ar avantaja pe amandoi si sa ii fii alaturi in momentul in care trece printr-o perioada grea. Desigur ca acesta este si un avantaj al existentei unei relatii, daca ai o relatie si intampini diverse probleme, cineva este alaturi de tine. Dar in momentul in care esti singur/a, ai posibilitatea sa fii responsabil doar pentru tine.

4. Cand esti singur ai un anumit sentiment de libertate. A te simti liber este un lucru foarte important. Desigur ca te poti simti liber si intr-o relatie si acesta este idealul, dar orice om care este singur are o anumita senzatie de libertate si posibilitatea mult mai mare de a experimenta tot ceea ce isi doreste.

5. Cand esti singur ai posibilitatea experimentarii sexuale. Viata sexuala este esentiala pentru majoritatea oamenilor. Cei care sunt intr-o relatie, mai ales intr-o relatie de lunga durata au uneori perioade in care viata sexuala trece prin niste etape tranzitorii si nu mai este la fel de incitanta. In situatia in care esti singur/a, exista foarte multe posibilitati de a experimenta si de a descoperi noi aspecte ale sexualitatii personale.

6. Cand esti singur poti sa-ti concentrezi atentia asupra carierei. Pentru foarte multi oameni cariera este pe primul plan si acestia obtin o satisfactie deosebita din promovarile pe care le obtin. Este foarte important pentru persoanele care lucreaza in domenii precum medicina sau sportul de performanta, de exemplu, sa aiba timp sa parcurga toate etapele pentru a atinge cea mai buna pozitie. A nu fi intr-o relatie poate sa le ofere acest timp persoanelor care au nevoie de el.

7. Singuratatea este un fel de initiere. Sunt multi cei care au trecut dintr-o relatie in alta si nu au avut timp sa se cunoasca si sa-si gaseasca punctele slabe sau punctele forte. Daca de exemplu ai trecut printr-o relatie de lunga durata si acum nu ai gasit pe nimeni care sa se potriveasca nevoilor tale, este momentul sa descoperi ce anume s-a schimbat la tine de cand ai intrat in aceasta relatie si ce poti sa imbunatatesti, cum poti sa te descurci singur/a sau ce poti sa faci pentru a te simti mai bine in pielea ta!

 

Lasa un comentariu