Am o aventura, observa-ma!



In momentul in care un partener este infidel, exista o problema in acel cuplu. Problema poate sa fie de orice natura, dar important este ca ea nu a fost discutata si rezolvata in alte moduri. Aventura de tipul „observa-ma” este o aventura de foarte scurta durata si uneori nici macar nu implica o relatie sexuala.

Ea este un strigat de ajutor, un semnal puternic, un semnal destinat partenerului care ignora semnalele mici, semnalele transmise la nivel mediu ca intensitate emotionala: “Uneori, o persoana poate simti ca, desi incearca cu consecventa sa-si exprime sentimentele fata de partener, parca vorbeste in vant. Acest gen de aventura poate aparea si atunci cand exista anumite probleme legate de sex”.

Aventura de o noapte poate spune: „Doresc sex care sa imi indeplineasca nevoile si am avut aceasta aventura pentru a-ti arata cat de important este pentru mine acest aspect. Este putin probabil ca partenerul implicat in aceasta aventura sa vrea sa paraseasca relatia, dar isi doreste sa consemneze in acest mod nefericirea legata de relatie. Este echivalentul emotional al strigatului in megafon, dupa ce conversatia pe un ton normal pare a nu fi fost auzita.”(„Fata in fata cu infidelitatea”, Julia Cole & Relate).

Aventura de tipul „observa-ma” este una prin care se incearca in mod disperat atragerea atentiei asupra problemelor existente. Accentul se pune pe descoperirea unei modalitati de a se face auzita problema din interiorul relatiei. Unul dintre indicatoarele strigatului de ajutor este insasi faptul ca partenerii infideli lasa urme pentru a fi descoperiti, chiar si atunci cand inca nu au inselat din punct de vedere sexual: ei lasa mesaje pe telefon la vedere, lasa biletele in buzunarele hainelor care urmeaza a fi spalate de catre partenerul lor, lasa urme de ruj sau orice alt indiciu care sa atraga atentia ca ceva se intampla. Ei spera ca vor fi luati in seama daca ceva de acest gen se intampla in relatia lor. Esential este ca pentru ei relatia de baza este cea pe care incearca sa o salveze si nu cea in care s-au implicat pentru o noapte.

Acest tip de aventura ofera cuplului sanse mari de supravietuire. Dupa ce este descoperita, problemele pot fi rezolvate, singura conditie fiind ca ele sa fie discutate si acceptate asa cum sunt in realitate. Daca mesajul transmis nu este receptionat, atunci partenerul infidel poate sa se implice in alt tip de aventura amoroasa si relatia sa ia sfarsit dupa o anumita perioada de timp.

Exemplul dat in cartea „Fata in fata cu infidelitatea” este cel al lui Michelle si Andrew, care sunt casatoriti de sase ani de zile. Michelle isi dorea un copil pana la varsta de 35 de ani, iar el nu-si dorea sa aiba deloc. Discutiile pe aceasta tema au mai existat, dar acum Michelle implinea 34 de ani si sotul ei nici nu era in acelasi oras cu ea. Asa ca a decis sa iasa in oras sa isi sarbatoreasca ziua de nastere si l-a intalnit pe Mario, cu care a avut o aventura de o noapte. S-a simtit rusinata si s-a strecurat afara a doua zi. A facut in asa fel incat prin atitudinea ei sa-i dea de banuit sotului ei ca ceva s-a intamplat si au inceput sa se certe. El a simtit ca nu mai poate sa aiba incredere in sotia lui si s-a simtit tradat. Ea a readus in discutie problema legata de copil si i-a atras atentia ca varsta ei o va impiedica sa mai faca un copil daca nu se va intampla acest lucru destul de repede. Au decis sa mearga la consiliere de cuplu si au reusit sa descalceasca motivele care au condus-o pe ea la infidelitate. De asemenea au discutat despre problema legata de copii si au decis sa isi intemeieze o familie. In urma acestei infidelitati se pare ca problemele au reusit sa fie discutate si sa se gaseasca solutii la ceea ce ii nemultumea, dar cu siguranta lucrurile ar fi fost mult mai usor de rezolvat daca s-ar fi analizat de la inceput.

 



Lasa un comentariu